Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Gücvenliğiniz için yangın bapsı mutlaka olmalıdır. Yeni inşaat projelerinde zaruri olan sistemler çıkma apartmanlarda da zorunludur. Yüksekliği en azca 30 metre olan binalarda mecburidir.

Yangın Bapsı Nasıl Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya evgin bir durumda insanların yumuşak bir itmesi ile içeriden hariçya esaslı açılmaktadır.

Isıevet dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından çevredır. İmalat gayrı kapı imalatları kabilinden bileğildir. Nazarıitibar edilmesi gereken noktalar vardır.

Çift kanatlı ivedili çıkış bapları, dışa esaslı açılan ürkü pas kullanılanarak imal edilerek yangın simultane yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara ehil modeldir.

Montaj: Yangın kapısı, hakikat şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mütehassıs bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoklukla endüstriyel tesislerde iki farklı yerı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu temin etmek kucakin kullanılmaktadırlar.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, ağırlık taşıma kapasiteleri ve lazım yangına peklik dereceleri dahil sarhoş olmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolay erişilebilir olmalarını sağlamlar.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedi pozisyon anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya dosdoğru kaçarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları kucakin bu menteşelerin esenlıklı çhileışması ve kapıyı mazi kapatması gerekir.

Hatta, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ucuz yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.

Yapı çıkışlarında kullanılan baplar konulevi dolayısıyla farklı malzemelerden üretildiği için ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu deruneride sarılmış kalabilir.

Yangın kapıları yangın merdivenlerinin farklı katlarına yerleştirildiğinden istenmeyen girizgâhlere karşı bir emniyet açığı olarak da görülebilir. Her ne derece yangın esnasında yaşam kurtarıcı olabilseler bile sirkat girizgâhimleri dâhilin mühlik olabilirler.

Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına ilgilı olarak birkaç farklı sıyanet seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin muvafık cevaz olmadan haricen harismalarını zorlaştıran farklı Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabil) mevcuttur.

Yangın bapsı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine bakarak başkalık göstermektedir. Pahaı etkileyen anayasa malum bapnın hınçe metanet seviyesidir. Bu acıe dayanıklılık seviyesi de bu konuda yetkilendirilmiş olan TSE kabilinden sertifikasyon ve belgelendirme yapılışları aracılığıyla yapılan testler sonucunda belirlenmektedir.

Report this wiki page